בשנות השמונים והתשעים הייתה איזה שהיא עצירה בכל הנושא של וילונות לבית. סגנון ההייטק התעשייתי חדר לבתים, והוא היה מינימליסטי, נטול טקסטיל, אלא רק מה שמוכרחים, וגם אם היה טקסטיל הוא נבחר בצבעים מאוד סולידיים וחלקים.
בסגנון כזה של הייטק טק, בחירה של וילונות לבית, היא יותר החלטה פונקציונלית. כלומר- אם בבית הזה היה סגנון של הייטק ולא הייתה שמש מהחלון הענק של הסלון, לא היו רוכשים וילונות אלא הולכים על חלונות עם פרופילים בלגיים.
אם כבר נרכשו וילונות לבית הזה, הם היו בצבעים רכים, חלקים ולא חזקים.
לא רק וילונות לבית כזה היו מינימליסטיים אלא גם בחירת הפריטים הייתה מוד מדויקת. ייתכן שאפילו פתרונות ההצללה היו סולידיים כמו למשל וילונות ונציאניים או אפילו רומיים. זה היה צריך להיות מעט אבל נוח.
וילונות לבית לבן- בסגנון עיצוב שבדי!
העיצוב הקלאסי של הבית הולך על הכול גדול, מרשים, שופע. הכול זהב, הכול הרבה- מלכותי משהו ובאמת מקורותיו הגיעו מארמונות ואחוזות של אצילים. הצבעים הם מאוד רועשים כמו למשל בורדו ואדום וזהב. וילונות לבית כזה יכולים לתפור מבד יקר כמו ברוקאד (שתופרים ממנו גם שמלות נשף).
סגנון העיצוב השבדי בדיוק הפוך. הוא נולד מהשפעת הסביבה והיא לבנה, היא מושלגת. אז הבית כולו לבן- מכעט.
בבית כזה יהיו וילונות בצבעי פסטל רכים כמו ירקרק, צהבהב שום דבר לא בולט, ובטח שלא אדום.
סגנון העיצוב הזה אגב השתלט גם על בתים שהם לא בשבדיה, שי בו משהו מאוד נקי ולבן ויחד עם זאת מאוד חם.
בעיצוב של בית שבדי בולט העץ. מכניסים את הטבע הביתה אבל לא בצורה קיצונית. מאוד מינימליסטי ומוקפד, מאוד שבדי.
וילונות לבית כפרי
הסגנון הכפרי מאוד דומה לסגנון העיצוב הים תיכוני. בסגנון העיצוב הזה, הירוק והטבע שולטים גם בתוך הבית. הפריטים תמיד יהיו עשויים מעץ ועדיף גושני ולא מעובד, שנותן הרגשה שלקחת איזה גזע עץ מבחוץ והפכת אותו לשולחן האוכל.
השימוש הוא בחומרי גלם טבעיים. אין כמעט פלסטיק אבל יהיה הרבה ברזל טבעי כמו למשל כלי אוכל מנחושת, ויהיו רהיטים מעץ, רצפת עץ ובחירה של וילונות צבע רך, שמתכתב עם הטבע שבחוץ.
עיצוב של בית כפרי, דורש הבנה איך לחבר בין פנים הבית לטבע שבחוץ, וליצור מן המשכיות. בדרך כלל הבתים הכפריים גם נמצאים בטבע והשאיפה היא בעיצוב פנים למשל ליצור זרימה בין הבית לבין הסביבה שלו.
וילונות לבית כזה יהיו במרקם ואריג טבעי כמו למשל פשתן בצבעים טבעיים מפלטת השמנת ועד הקרם.
וילונות לבית ים תיכוני
סגנון העיצוב השולט בכמה מקומות בארץ, הוא סגנון עיצוב ים תיכוני. מדובר על בית שיש בו פתחים עם קשתות עגולות, חלונות מאוד גדולים, הרבה חלונות קטנים ולנושא הזה של חלונות החוצה יש משמעות. גם הכניסות הגדולות וחדר האורחים הענק (כמו בבתים ערביים) הם בעלי משמעות לתרבות הכנסת האורחים.
לא תמיד תלו וילונות לבית ים תיכוני. הרבה פעמים השאירו את החלונות עירומים, אבל היום כאשר הבתים נבנים צפוף זה לזה, יש משמעות לנושא של וילונות לבית כזה כדי ליצור הפרדה ופרטיות מול השכנים.
וילונות לבית מודרני
בית מודרני הוא בית שהעיצוב בו הוא בקווים ישרים. מדובר על רהיטים בקווים ישרים, רצפה עם נוכחות מאוד מודרנית בצבע או במרקם (בוודאי שלא רצפה מצוירת כמו בבית ים תיכוני למשל). וילונות לבית כזה יהיו בצבעים חלקים ובמרקם מודרני ואפילו וילונות הצללה.